El teló de fons sobre el qual es construeix el poder de les grans corporacions transnacionals és el capitalisme i el patriarcat. Ambdues són inseparables i se sustenten en l'acumulació de riquesa d'uns pocs a costa dels drets de les majories socials, dels drets dels pobles i de la naturalesa.

L'objectiu d’aquesta campanya era mostrar la situació que viuran els empresaris i representants dels organismes de poder quan les accions de lluita per els drets humans es facin efectives, i quedin despullats dels seus privilegis.
Les transnacionals vulneran els DDHH amb total impunitat sense rebre cap represàlia. Els drets humans i el medi ambient es converteixen en mers recursos al servei de l'acumulació de capital.

Stop Corporate Impunity es va publicar per ODHE en l’entorn de l’ONU per activar el sentiment de canvi tan necessari per impulsar la lluita col·lectiva per el canvi global.
Les empreses transnacionals es converteixen en poderosos agents econòmics que condicionen directa o indirectament la producció normativa estatal i internacional, mitjançant acords formals i informals a escala mundial i mecanismes específics de resolució de conflictes, al marge dels criteris i fonaments dels poders judicials.

Aquesta campanya es va poder portar a terme gràcies a la col·laboració i aportació d’entitats com SUDS, TNI, Servei Civil Internacional de Catalunya, NOVACT, Transnational Institute, etc

You may also like

Back to Top