Quan una entitat com Irídia ens truca per demanar un spot de campanya, a Bruna els ullets ens espurnejen i comencem a maquinar què podem fer. 
Irídia és una associació que treballa per promoure i defensar els drets humans, en especial civils i polítics, i apart d'això que es el que diu al seu web, molen molt. Son autèntiques referents en el sector que treballen, i sempre que poden fan campanyes per posar el punt de mira en el que volen visibilitzar i canviar. 
Tenien engegat un crowdfunding amb Goteo i ens van trucar per que els fessin un spot.  ♥
Cada any, Irídia fa una campanya de captació de sòcies, enfocada a mantenir l'estructura de l'entitat i poder fer sostenible el projecte més enllà de subvencions publiques, i així anar aconseguint independència econòmica. 
Vam enfocar l'spot com si fos una sèrie d'aquestes típiques d'urgències d'hospital, per intentar esquivar el més obvi i provar de sorprendre l'espectadora amb un símil que trobés reconeixible però que no s'esperés d'entrada. 
Gràcies a la campanya engegada per Irídia i a l'spot de Bruna, el crowdfunding va superar les espectatives (+202% del previst!!) i van aconseguir el finançament necessari. 
Tractar el tema de la vulneració de drets amb un toc d'humor va ser el repte d'aquest spot, ja que el personatge del Pep Cruz era en certs punts histriònic i caricaturitzat, passant de ser un spot d'estil realista al inici a ser quelcom més humoristic al punt mig, tornant a quelcom reivindicatiu al final. 
Les actuacions del Pep Cruz i la Yolanda Sey, van resultar impressionants i son les que sustenten la narrativa creada. Veure'ls treballar i implicar-se en el projecte va ser molt inspirador. 
Direcció i Guió: Pere Nadal
Direcció foto i Operador: Carlos Juan
Ajudant direcció i Muntatge: Marti Cruz
Gaffer i Colorista: Violeta Octavio
Producció: Valentina Lazo
Sonidista: Albert Royo
Ajudant producció : Claudia Arribas
Direcció Art: Valentina Lazo
Maquillatge: Verónica Rafael
Actors principals: Pep Cruz i Yolanda Sey 

+ Potser t'interessa

Back to Top