No callarem

No Callarem, un film per la llibertat

  • Client

    BRUNA i No Callarem

  • Categoria

    Documental

No callarem

No Callarem, un film per la llibertat

Tres joves rapers son els rostres visibles de la persecució de la llibertat d’expressió a la música a l’estat espanyol.

Les lletres de Hasel, Valtònyc i Elgio no només han sigut condemnades per un sistema judicial en ocasions poc neutral sino que també els ha convertit en víctimes d’una fabricació mediàtica que els mostra com a villans radicals i monstres enemics de la democràcia.
 Els tres creadors i represaliats comparteixen la seva història des de la inhabilitació, des de l’exili i des de la presó. Memòria viva de la condemna a la llibertat d’expressió en la música de l’Estat espanyol.
A l'estat espanyol hi ha un total del 18 rapers que han estat condemnats a penes de presó pel contingut de les seves lletres. Àlex "Elgio" porta tres anys inhabilitat. Josep "Valtònyc" ja suma quatre anys i cinc mesos a l'exili. Pablo "Hasel" es troba empresonat a la Presó de Ponent, Lleida, des de fa un any i vuit mesos.

Els tres casos comparteixen una història de vida similar: desde ben petits va créixer en ells una necessitat per denunciar injustícies i fer visibles els abusos i violències exercides per l’estat, les forces policials i en especial la Corona espanyola. La manera de fer-ho seria a través de la música rap. És a partir de 2011 quan comença una persecució directe cap a ells i alhora a la nostra llibertat d’expressió com a conjunt de la societat. 

El film No Callarem aborda, tant des d’una perspectiva personal com artística, les experiències que han portat als tres protagonistes a convertir-se en represaliats polítics així com les conseqüències que té aquesta repressió en les seves vides, ja sigui per inhabilitació, exili o presó.

 Un ampli ventall d’artistes són també protagonistes del documental i recuperen algunes de les lletres condemnades creant noves versions amb estils musicals diversos. El soul de Yolanda Sey, el rap llatinoamericà d’Ana Tijoux, la performance provocadora d’Albert Pla, l’electrònica ballable de Las Bajas Pasiones i molts més col·laboren en l’articulació d’una banda sonora única amb estils com la glosa mallorquina, el jazz o la música experimental.
 
No Callarem oscil·la entre el documental musical i el documental social i de denúncia. Les noves versions de les lletres condemnades interpretades per diferents artistes representen un acte de solidaritat entre persones claus en l’escena musical actual i els tres rapers acusats injustament.
NO CALLAREM, un film per la lliberat

Coneix
l'equip professional

Idea original

— Francisco García Tapia, Adriano Galante, Albert Costa

Producció

— Francisco Garcia Tapia

Edició i muntatge

— Violeta Octavio Roca, Claudia Arribas Villà 

Disseny sonor

— Gabriel Cohen

Producció musical

— Pablo Schvarzman

Codirecció

— Claudia Arribas Villà, Violeta Octavio Roca, Carlos Juan Martinez

Producció executiva

— Albert Costa, Adriano Galante

Realitzador 2018

— Raul Gallego

Colorista

— Fabian Matas

Imatge gràfica

— Impremta Col·lectiva de Can Batlló, Borja Lozano

Guió

— Claudia Arribas Villà, Pilar Monsell

Direcció de fotografia

— Violeta Octavio, Carlos Juan Martinez

So directe

— Carlos Juan Martinez, Pablo Schvarzman, Andrés Jaén, Víctor Jiménez

Direcció musical

— Albert Costa, Adriano Galante

Treballem junts

T'interessa treballar amb nosaltres?
Envia'ns un e-mail

Back

Accessibilitat