Reflexionant sobre el que som, hem vist que sobretot el que ens agrada és explicar històries. 
(però no qualsevol història)
Ens trobem en plena societat de l’espectacle. Els que tenen més veu inunden les nostres pantalles amb desinformació, discursos d’odi i imaginaris estereotipats i sexistes. 
Estem cansades de que l’audiovisual sigui un cop més l’eina dels poderosos per reafirmarse en el poder. Un luxe que es poden permetre les grans empreses per fer campanyes massives i un cop més, donar-nos amb cullera els seus productes nocius i innecessaris. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Apostem per un audiovisual capaç de girar la truita.
Capaç de donar veu als que no la tenen. 
D’oferir imaginaris basats en el respecte i la celebració de les diverses realitats que ens acompanyen. 
Creiem en un audiovisual al servei de les persones, nascut de la cultura col·lectiva. Una força creativa que serveix de motor de canvi cap a una societat més justa. 
Coneixem el poder de la intercooperació, som fortes però petites i sabem que no estem soles. 
Busquem la col·laboració amb cooperatives que viuen les mateixes lluites, i que treballen sota els principis de l'economia social i solidària.
En aquest spot, vam comptar amb Diambaar, que son una marca de roba urbana fabricada amb estampats africans i també son cooperativa d'ESS. Vam demanar a les amigues de l'Apòstrof que ens fessin un cameo, apareixent en un dels pòsters del bar. El diari que llegeix una de les extres, també al bar, era un especial de La Directa. I el nom del bar que apareix a la carta, era un cameo romàntic al bar dels pares d'una de les sòcies, que van tancar amb la pandèmia. Un cartell d'Omnium posa la cirereta final al bar. També vam colar un cartell de "Después de las ocho" per fer-nos autobombo del documental coprooduït amb Observatori DESC. Les butaques del cinema i les taules de l'aula ens les van cedir des de Cinebaix
 ⇣ Resum amb musiqueta 🎵 d'algunes feines d'aquests 4 anys ⇣
Per això, si t'interessa la creació de relat amb perspectiva feminista, anticapitalista i ecologista, no pots deixar de visitar a aquestes sòcies i amigues de la XES: 
​​​​​​​L'Apòstrof: Som dissenyadores, lingüistes, periodistes, programadores i docents que treballem en equip per fer projectes de comunicació social i creativa.
Colectic: Fan robots i coses rares, però també comunicació, campanyes i web. Han portat la comunicació de la XES i de la FESC
La Clara Comunicació Som una cooperativa especialitzada en comunicació ètica i social, especialment dedicada als sectors de la cultura, el medi ambient i l’acció social.
La Pera Comunicació: Som una cooperativa formada per tres sòcies professionals de l’àmbit audiovisual, de la comunicació, de la gestió cultural i del periodisme.
Looky Produccions: Som un equip jove i petit, i per tant som dinàmics, flexibles, professionals i creatius. El 2013 ens vam llançar a l’aventura i vam fundar la nostra pròpia cooperativa per dedicar-nos a fer el que més ens agrada.
La Selva: La Selva nace gracias al encuentro de un grupo de cineastas y productoras con el deseo de transformar las dinámicas de producción cinematográfica y la voluntad de hacer películas de autor con nuevas visiones.
La Directa: És un mitjà de comunicació en català d’actualitat, investigació, debat i anàlisi. Amb vocació de contribuir a la transformació social, vol exercir la funció de denunciar els abusos i les injustícies i potenciar les alternatives.
Crític: Ens adrecem a una comunitat interessada en el periodisme d’investigació. Creiem en el periodisme incòmode, el que aborda els temes amb profunditat, context i dades, contrastant les fonts i sense caure en el pamflet. Apostem pel periodisme reposat o slow journalism: menjar poc i pair bé.
Claraboia: Constituïda al 2010 com a cooperativa de treball associat centrada en la producció, realització i desenvolupament de solucions comunicatives aplicades al llenguatge audiovisual.
La Talaia és una agència de comunicació i continguts. De comunicació perquè partim de la base que l’estratègia del com ens expressem és la garantia per ser escoltades.
Comuco: Som una Cooperativa de Serveis de Comunicació de recent creació amb professionals de dilatada experiència en diverses branques de la comunicació. Hem decidit unir-nos per créixer juntes professionalment i oferir projectes més complets i enriquidors, conscients que en el món cooperatiu 1+1=3.
Dies d'agost: La cooperativa de comunicació Dies d’agost va néixer el gener de 2016 amb l’objectiu d’editar un diari digital d’informació i opinió crítica, social i cultural de proximitat a Osona, però també d’oferir serveis de comunicació integral a empreses i associacions, amb especial atenció al mercat de l’economia social i solidària.
Càmeres i acció: Productora especialitzada en intervenció audiovisual, documental participatiu i formacions, apart d'oferir serveis a clients. 
Konexiona: Konexiona es una cooperativa de treball associat, especiatzada en màrketing, comunicació i organizació d'events.
LaPage: Estudi de disseny expertes en disseny social i ecodisseny. 
La Noagencia: Fem màrqueting ètic: amb els nostres clients i amb el món.
La Marea: La Marea es una revista mensual de 64 páginas, la revista diaria on line que estás leyendo ahora mismo y también una apuesta por la información y la formación. 
Waitala: Waitala es una plataforma digital de comunicación ética que surge para dar forma y voz a proyectos con valores mediante formación y diseño estratégicos. 
RiceUp: es un estudio creativo multidisciplinar de Barcelona. Hacemos crecer ideas y empresas con el diseño como herramienta. Creamos experiencias para el usuario a través de la comunicación visual y la tecnología.

+ Potser t'interessa

Back to Top